Sorry! Your browser does not support JavaScript, please enable it if possible.

Tack!

Astrid Lindgren AB, Astrid Lindgrens Värld, Astrid Lindgrens Näs och Filmbyn Småland är samarbetspartner till alla upplevelser och boende i årets fina förstapris och Litteraturnod Vimmerby ansvarar för programmet och koordinerar besöket för vinnarna. Litteraturnod Vimmerby, region Kalmar läns plattform för litteraturutveckling, arbetar i Astrid Lindgrens anda för att förvalta, förmedla och förändra litteraturen.

SF Studios bjuder årets andra- och tredjepristagare på en egen biovisning av LasseMajas Detektivbyrå - Maskoten som försvann.

LasseMajas Deckarhus i Linköping bjuder vinnarklassen i Årets läsresa på ett besök. Quality Hotel Ekoxen står för boende och måltider.

Författarcentrum Öst, Sveriges största författarförmedling, bjuder Årets Läsutmanarbibliotek på ett författarbesök.

Tack alla för ert fantastiska engagemang och fina morötter till alla tävlande klasser i Den stora läsutmaningen 2024!

Svenska Akademien belönar alla läsutmanarklasser med bokpaket!

Tack vare stöd från Svenska Akademien kommer samtliga klasser som går i mål i Den stora läsutmaningen 2024 att belönas med ett gratis bok- och inspirationspaket. Paketet innehåller två böcker och inspirationsmaterial till klassrummet. Belöningen skickas ut till alla ÅK4-klasser som genomfört höstens tävling och rapporterat in ett resultat. Vi hoppas att denna fina bonusvinst blir ytterligare en morot för genomförande och förlänger läsglädjen även efter tävlingens avslut.

"Svenska Akademien har engagerat sig allt mer i ungas läsning på senare år. Nyttan och glädjen, lyckan, i att läsa behöver förmedlas brett och Den stora läsutmaningen gör det på ett sätt vi är glada att ansluta oss till", säger Mats Malm, Svenska Akademiens ständige sekreterare.

Läs mer >