Sorry! Your browser does not support JavaScript, please enable it if possible.

Årets vinster

2023 har vi ett härligare prisbord än någonsin! Här ser du alla våra roliga vinster - vi hoppas att det blir morötter som kryddar på lässuget lite extra!

Regler för vinsterna längre ner på sidan.

Årets 1:a pris: Klassresa till Astrid Lindgrens Vimmerby

Vinnande klass bjuds på en spännande resa till Astrid Lindgrens Vimmerby! I priset ingår: Guidat besök på sagolika Astrid Lindgrens Värld, med miljöer hämtade ur de klassiska böckerna – upplev Törnrosdalen, Mattisborgen och mycket mer. Guidat besök på Astrid Lindgrens barndomshem Näs, där hon föddes 1907 och bodde med sina tre syskon. Här finns bl.a. det berömda Sockerdricksträdet! Guidat besök på nya Filmbyn Småland där man får inblick i Astrid Lindgrens filmskapande och får upptäcka filmens värld på ett lustfyllt sätt. I priset ingår även boende en natt på Astrid Lindgrens Världs gästboende, samt utvalda måltider och tågresa från valfri ort som SJ trafikerar.

Årets 2-3:e pris: Klassbio med Nelly Rapp

Årets andra- och tredjepristagare vinner en egen biovisning av nya Nelly Rapp - Dödens spegel! Nu får vi återigen träffa Nelly och hunden London i ett spännande äventyr bland varulvar, monster och väsen. Tillsammans med Valle beger de sig ut i Svartskogen för att finna Dödens spegel. En resa som tar dem allt djupare in i skogen och till den plats där Nellys mamma en gång försvann. I huvudrollen ser vi återigen Matilda Gross och i övriga roller återfinns Johan Rheborg, Jens Ohlin och Marianne Mörck. Filmen har regisserats av Johan Rosell (Sjukt). Sofie Forsman (Young Royals) och Tove Forsman (Young Royals) har skrivit manus baserat på de populära böckerna om Nelly Rapp av Martin Widmark med illustrationer av Christina Alvner och Emil Maxén. Filmen har biopremiär i oktober 2023.

Se den spännande trailern här!

Årets 4-10:e pris: Harry Potter klassfest

Alla fjärdeklasser på plats 4-10 belönas med bästa festpaketet! Fira era framgångar i Hogwarts anda. I priset ingår Harry Potter-kalaskit och presentkort på 1000 kr till dryck och snacks. Hurra för fin topplisteplacering!

Jurypriset Årets läsresa: Klassbesök på LasseMajas Deckarhus i Linköping

Vinnande klass i sidotävlingen Årets läsresa bjuds på en mystisk och spännande tur till LasseMajas Deckarhus i Linköping! Här får klassen lösa mysterier med hjälp av detektiverna Lasse och Maja, mitt i den lilla staden Valleby. Välkända karaktärer som Barbro Palm, Ivy Roos och Prästen står som misstänkta, i brott som utspelar sig på campingen, på tåget och på slottet. Vem är den skyldige? Det kan den som är beredd att åta sig alla spännande och farliga uppdrag lista ut. I priset ingår även lunch samt tågresa från valfri ort som SJ trafikerar.

Årets bonuspriser: Författarbesök & bokpaket

Grattis alla läsutmanare - ni är alla vinnare bara genom att ha deltagit och lästränat så mycket en hel termin. Heja er! Men vi vill uppmuntra lite extra genom ett bonusprisregn bland alla medverkande klasser, oavsett resultat!

1 st författarbesök! Författarcentrum Öst lottar ut ett valfritt författarbesök bland alla klasser som rapporterat in sina resultat!

Dessutom:

10 st fina bokpaket

Priserna lottas ut vid prisutdelningen 18 januari 2024.

Foto: Stefan Tell

Regler för vinsterna

Klassresan till Astrid Lindgrens Vimmerby genomförs valfria vardagar maj/juni 2024 och gäller för upp till 30 personer.

Biovisningen gäller för upp till 40 personer, visning sker måndag-torsdag.

Klassbesöket på LasseMajas Deckarhus gäller för upp till 30 personer.

Prisutdelning sker 18 januari 2024. Årets vinnarceremoni är digital och publiceras på vår Youtube så ni kan fira den tid som passar just er klass bäst.