Sorry! Your browser does not support JavaScript, please enable it if possible.

Juryns pris: Årets läsresa

Alla klasser som är med i tävlingen har inte möjlighet att slåss i toppskiktet om flest antal lästa minuter, trots fantastiska insatser. Därför finns sidotävlingen Årets läsresa.

Hur har er läsresa gått? Vad har ni gjort för framsteg? Vad har ni hittat på för roligt under tävlingens gång för att läsa mer? Skriv till oss och berätta!

Årets läsresa lyfter fram den klass som har gjort en anmärkningsvärd insats utifrån sina förutsättningar och gjort en stor förflyttning när det gäller elevernas läsning, utan att se till antal lästa minuter.

Läraren skickar in bidraget efter tävlingsperiodens slut, senast 15 december till hej@denstoralasutmaningen.se. Det ska vara max 1 A4-sida beskrivande text och om så önskas max 2 A4-sidor bilder i ett och samma PDF-dokument, max 5 MB och döpt till skolans namn + klassens namn (t.ex. Läsutmanarskolan 4A).

Juryn består av medlemmarna i vår advisory board: Martin Widmark, Marie Trapp, Anne-Marie Körling, Marlen Eskander och Mats Myrberg.

Foto: Stefan Tell

Årets läsutmanarbibliotek

Hur har ert bibliotek deltagit i Den stora läsutmaningen? På vilket sätt har ni stöttat och peppat eleverna för att nå tävlingens mål: mängdläsning och ökad läskondis?

Skriv till oss och berätta så har ni chans att vinna ett valfritt författarbesök till just ert bibliotek, värde över 7500 kr från Författarcentrum Öst!

Både skol- och folkbibliotek kan delta. Skickar in ert bidrag efter tävlingsperiodens slut, senast 15 december till hej@denstoralasutmaningen.se. Det ska vara max 1 A4-sidas beskrivning samt utvalda bilder på max 2 A4-sidor i ett och samma PDF-dokument, max 5 MB och döpt till bibliotekets namn. Det vinnande bidraget utses av arrangörerna.